Over Veen-Brom Legal

Veen-Brom Legal is het advocatenkantoor van Alberta Veen-Brom. Zij is initiatiefnemer van het Juridisch Portaal. 

Over het advocatenkantoor

Stel, er zijn problemen op het werk. Het gaat misschien wel over ontslag. Of over iets anders. Je wilt weten waar je juridisch staat. Wat zijn jouw rechten? Alberta Veen-Brom is advocaat en specialist in het arbeidsrecht. Zij geeft al 20 jaar juridisch advies. Ze heeft ervaring, is deskundig en is er voor jou. Lees hier wat anderen zeggen over het kantoor.

Alberta Veen-Brom heeft haar opleiding gedaan aan de Universiteit Utrecht. Daarna heeft ze de beroepsopleiding voor advocaten gedaan en is ze aangesloten bij de Nederlandse Orde van Advocaten. Daarna heeft Alberta ook nog de postacademische specialisatie arbeidsrecht afgerond en is ze lid geworden van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten
Nederland (VAAN).  Tussendoor heeft ze nog de bachelor psychologie gehaald aan de Universiteit Utrecht. Als advocaat kent ze dus alle ins en outs van ontslag en andere problemen op het werk.

Wil je meer kennis over ontslag? Lees hier verder.

Onze missie en visie

Juridisch Portaal staat voor kennis en deskundigheid en altijd vanuit het oogpunt van rechtvaardigheid. Toegang tot je recht betekent laagdrempelig juridisch advies waar je echt wat aan hebt. Dus advies over je recht èn voor jou opkomen. Want iedereen moet toegang hebben tot zijn of haar recht.

Wil je gelijk een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek? Klik dan hier.

Alberta Veen-Brom is advocaat arbeidsrecht

Wat we doen

Rechtsgebieden

\

Arbeidsrecht

\

Arbeidsmediation

\

Reorganisatie

\

Collectief ontslag

\

Medezeggenschap

\

Burgerlijk procesrecht (litigation)

Juridische kosten bij ontslag

Wat kost een advocaat arbeidsrecht?

Die vraag wordt vaak gesteld. Misschien is het wel belangrijker om te weten wat jouw advocaat allemaal voor je doet.

Het is mijn werk om jouw probleem op te lossen. Een standaardzaak bestaat eigenlijk niet. Er is in ieder zaak wel een bijzonder tintje. Omdat het mijn dagelijks werk is, weet ik alles over ontslag. Ik ben deskundig, ik adviseer en ik kom voor je op. Dat doe ik door met jou te overleggen. Je krijgt ook schriftelijk juridisch advies. Dan kun je alles nog eens rustig nalezen. Mijn werk is ook brieven schrijven met de wederpartij, en met hen onderhandelen. En indien nodig, starten we een procedure. Soms kan ik voorkomen dat je ontslag krijgt, soms ga ik het ontslag aanvechten.

Een zin van 1 regel kan soms de hele zaak bepalen. Voordat ik deze zin kan opschrijven heb ik vaak al heel wat werk gedaan. Bijvoorbeeld door uitspraken te lezen en samen te vatten.

Veen-Brom Legal staat principieel voor rechtvaardigheid en vindt dat dat ook in de tarieven tot uiting moet komen.

Wat is een gangbaar tarief voor een advocaat?

Is een gangbaar tarief van € 200,- tot € 300,- rechtvaardig? Dit zegt de consumentenbond

Maar is dat rechtvaardig? Een advocaat heeft lang en hard moeten studeren voordat hij/zij zich advocaat mocht noemen. Advocaten dragen ook veel verantwoordelijkheden en lopen soms ook risico’s. Er zijn ook kosten om advocaat te mogen zijn en te mogen blijven. Het is daarom rechtvaardig en eerlijk dat het uurtarief van een advocaat hoger ligt dan bij sommige andere beroepsgroepen.

Nou, 200 euro per uur en dan 40 uur per week werken, dat levert een mooi salaris op. Dat zou je denken maar zo werkt het niet. Een zelfstandige advocaat moet ook veel regelen om kantoor te kunnen houden en die tijd kun je niet bij de klant declareren. Ook het volgen van verplichte opleiding, of vergaderen met collega’s, past niet onder de noemer van een bepaalde zaak. Het gangbare tarief kan dus best redelijk zijn. Veen-Brom Legal wil nog wel eens lagere tarieven rekenen, afhankelijk van de zaak.

Kosten in de hand
Een eerlijke prijs betekent ook dat de kosten redelijk zijn ten opzicht van het te behalen doel. Er is een uitdrukking: wie gaat procederen om een koe, legt er één op toe. Dat kan natuurlijk nooit het doel zijn van rechtspraak. Veen-Brom Legal let erop dat je weet waar je aan begint en welke financiële risico’s je loopt.

De duurste advocaat is de beste?

Nou nee hoor. Een advocaat is goed door kennis, ervaring, tactisch inzicht, sociale vaardigheden. Een goede advocaat bereikt op een intelligente en integere manier het doel van de cliënt. Waar gaat het om? Het belang van de cliënt staat voorop, zacht zijn waar het kan en hard zijn waar het moet en soms verder kijken dan het juridische probleem op zichzelf. Dat alles maakt dat je een goede advocaat hebt.

Werkt een advocaat op no cure no pay?

Een advocaat mag niet op no cure no pay basis werken. We kunnen wel het resultaat van de zaak en de prijs aan elkaar verbinden. Verlies je de zaak, dan betaal je een minimale prijs voor de werkzaamheden. Als je de zaak wint, betaal je meer. We maken hier samen afspraken over.

En welke kosten komen er nog meer bij kijken?

Je moet je advocaat betalen maar er zijn nog meer kosten als je een rechtszaak begint over ontslag. De rechtbank vraagt griffiegeld voor het starten van een procedure. Soms is het verplicht om een deurwaarder in te schakelen. Bijvoorbeeld om een dagvaarding naar de andere partij te brengen. Het kan ook geld kosten om bewijs te verzamelen. Soms is het nodig om een deskundige een rapport op te laten maken. In het arbeidsrecht komt dat laatste overigens bijna nooit voor. 

De klant moet weten wat het kost en waar die aan toe is.

Bij Veen-Brom Legal bespreken we alle risico’s en dus ook de kosten. Je moet weten of het de moeite waard is om naar de rechter te stappen. Wij zijn daar eerlijk over en praten je niet onnodig een procedure aan. We staan altijd 100% achter jou en dat betekent ook een eerlijk gesprek over de kosten.

Wie betaalt de juridische kosten?

Je kunt de rechter vragen om de andere partij de kosten te laten betalen. Dat heet een kostenveroordeling. De verliezende partij moet betalen aan de winnende partij. Daar zijn grenzen aan. De rechter zal nooit de factuur van de advocaat betalen maar altijd een vast bedrag noemen dat dient als tegemoetkoming in de kosten.

Kun je een gratis advocaat krijgen?

Het Juridisch loket geeft soms een eerste advies. Zij kunnen je ook vertellen of je wel echt een advocaat nodig hebt

Heb je een laag inkomen en weinig spaargeld, dan kun je hulp krijgen in de kosten van je advocaat. De overheid subsidieert door middel van een toevoeging. Dit heet gesubsidieerde rechtsbijstand. Je noemt het soms ook wel advocaat van onvermogen of pro deo advocaat.

Inkomensgrens toevoeging
Je betaalt een eigen bijdrage die afhankelijk is van je inkomen en de rest betaalt de overheid. Jouw advocaat vraagt de toevoeging aan. Je krijgt ook korting op andere kosten in een procedure. Je betaalt minder griffiegeld aan de rechtbank en ook de kosten voor de deurwaarder zijn lager. Hoe hoog de eigen bijdrage is kun je hier vinden. 

Tarieven bij Veen-Brom Legal

Van tevoren bespreken we de verwachte kosten en hoeveel uur ik verwacht nodig te hebben. Is het onzeker hoeveel werk het wordt? Dan reken ik een uurtarief. Afhankelijk van de zaak kan een uurtarief hoger of lager uitvallen. Is het duidelijk hoeveel ik ga doen? Dan reken ik vaste prijs voor de hele zaak. Ik breng nooit kantoorkosten in rekening. Lees hier wat de orde van advocaten zegt over de prijs voor een advocaat.

Tarieven

De prijzen zijn exclusief btw. 

Beoordelen arbeidsovereenkomst                                         € 500

Beoordelen vaststellingsovereenkomst                                 € 500 – € 1.750

Onderhandelen vaststellingsovereenkomst                           € 1.500 – € 2.500

Adviseren vaststellingsovereenkomst                                    € 1.500 – € 2.500

Opstellen vaststellingsovereenkomst                                    € 1.000 – € 2.500

Ontslagprocedure bij het UWV                                             € 2.950 – € 4.500

Ontslagprocedure bij de rechtbank                                       € 3.500 – € 6.500

Hoger beroep arbeidsrecht bij het gerechtshof                     € 4.500 – € 8.500

 

krijg hulp van een advocaat arbeidsrecht

Kantoor@juridischportaal.nl

Brouwer 1, 5521 DK Eersel, Nederland

Ervaring van klanten met juridisch portaal en Veen-Brom-Legal
Logo advocatenkantoor arbeidsrecht Juridisch portaal en Veen-Brom Legal

Veen-Brom Legal staat in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten ingeschreven voor de volgende rechtsgebieden:

Arbeidsrecht: Arbeidsmediation, Collectief ontslag, Internationaal arbeidsrecht, Medezeggenschap, Pensioenen

Burgerlijk procesrecht: Litigation

Vereniging-Advocaten-Arbeidsrecht-Nederland-Juridisch-Portaal